Student Associations

Christen Democratische Studenten

Politieke studentenvereniging die er naar streeft, los van enige partijpolitiek, studenten warm te maken voor politiek in het algemeen en de christendemocratie in het bijzonder.

Politiek en Filosofisch Konvent

Het PFK groepeert de politieke, filosofische en levensbeschouwelijke verenigingen aan de UGent. Dit konvent is de uitgelezen plaats om je aan te sluiten bij een ideologische, filosofische of politieke beweging.

Vereniging voor de Verenigde Naties Youth

VVN Youth Gent, de Gentse afdeling van de jongerenafdeling van de Vereniging voor de Verenigde Naties is een vereniging door en voor ge├źngageerde studenten. Via deze pagina zullen we jullie op de hoogte houden van onze activiteiten en het belangrijkste VN - nieuws. Missie We houden ons bezig met internationale thema's die op de agenda van de VN staan, of volgens ons op de agenda van de VN zouden moeten staan. Tevens proberen we het belang van internationale samenwerking te benadrukken in al onze activiteiten, de beginselen en principes van de VN zijn daarbij een belangrijke leidraad. Algemene informatie Spreken de Verenigde Naties, de diplomatie en de internationale politiek je aan, en zou je graag actief meewerken binnen onze vereniging? Neem dan zeker ook een kijkje op de facebookpagina van VVN Youth of stuur een mailtje naar youth@vvn.be, of kijk eens op onze website onder het tabblad 'chapters' om meer te ontdekken over de werking in jouw studentenstad.

Zaytouna

Zaytouna is een Gentse islamitische studentenvereniging met als doel het verenigen van moslimstudenten en geïnteresseerden. Wij organiseren lezingen, uitlegavonden over verzen uit de Koran, ontspanningsactiviteiten en nog veel meer!